Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Csontkovácsolás - Manuálterápia
 
Hasdiagnosztika - Hasmasszázs
 
Arcdiagnosztika
 
Radiesztézia
 
Elérhetőségem
 
Óra2

 
Hírdetések
 
Csontkovácsolás-Manuálterápia
     
    

    Csontkovácsolás, Manuálterápia

 

      

               

 

    Mottóm:      - keresd meg a fájdalom okát!

                            - hozd helyre!

                            - hagyd békén!

 

     A csontkovácsolásról azt kell tudni, hogy speciális műfogások segítségével az anatómiai helyzet helyreállítására törekszik és azonnali hatást ér el.

 

     A manuálterapeuta finomabb módszerekkel - ropogtatás nélkül - dolgozik a test helyreállításán. Ezen ismeretek birtokában eredményesen tudok segíteni  az emberek mozgásszabadságának visszaadásában.

 

    Ha az Ön testének végtagjai, gerince nem úgy mozog, mint régen, izom és izületi fájdalmai vannak, ezektől a fájdalmaktól ezzel a módszerrel könnyen megszabadulhat.

 

    Ha Ön a fenti panaszok miatt már mosolyogni sem tud, életmódján változtatni akar, újra kiegyensúlyozott, boldog ember akar lenni: segítek, ha megkeres.

 

     Egy órás kezelés után úgy távozik, hogy fájdalmai részben vagy egészben megszűnnek, sokkal jobban érzi magát, mint a kezelés előtt.

 

     Itt valami csoda történik, kérdezhetné a kedves olvasó?

     Nem.

 

Magam sem hiszek a csodákban, de egy biztos, ha az izületeink a helyűkre kerülnek, lazák és újra szimmetrikusak leszünk, beindul a test öngyógyító képessége, ami az ok volt.

Ezáltal valóságos csoda történik, de ezt a csodát a test öngyógyító képességének köszönhetjük.

 

Én abban tudok segíteni, hogy a testnek ezt a képességét hozom helyzetbe: a szabad mozgás által jó lesz a vérkeringés, testünkben mindenütt egyenletes lesz az energiaellátás, az idegszálak teljes körűen szállítják az impulzusokat a rendeltetési helyükre.

Ez maga a gyógyulási folyamat beindulását  jelenti.

 

Kimondhatjuk, hogy az egészség nem egyfajta fogyasztási cikk, amelyet gyógyszer formájában magunkhoz vehetünk.

Az egészséget nem lehet pénzért megvenni, a legjobb az lenne, ha nem veszítenénk el. Az elvesztett egészség visszaszerzéséhez a fentiek szerint - a test  belső gyógyító erőit kell visszaszerezni, ami sokkal nehezebb, mint elveszíteni.

 

   Kimondhatjuk azt is, hogy a betegség sok esetben nem más, mint az idegekre ható nyomás, amely a csigolyák és porckorongok elmozdulásából adódik.

Nem is gondoljuk, hogy ezek az elmozdulások  később milyen mozgásbeli, illetve szervi problémákat okoznak.

Mindezt figyelembe véve, javaslom a 8-10 éves gyerekek megelőző kezelését, hogy a kor haladtával ne alakulhasson ki komolyabb betegség.

 

Kutatók bizonyították  - ha az emberek rendszeresen - karbantartás céljából - elmennének csontkovácshoz, akár 50 %-al is kevesebb  beteg ember lenne, így a táppénzesek száma is csökkenne. Nem beszélve arról, hogy az izületi műtétek is a felére csökkenhetnének. Mit értek rendszerességen?

 

    8   éves  kortól         évente    egyszer

  20   éves kortól          évente    kétszer

  30   éves kortól          évente    háromszor

  40   éves kor felett      évente    négyszer

 

        Ha sikerült felkelteni a kedves olvasó érdeklődését, akkor ezt tovább szeretném fokozni annak érdekében, hogy  minél több hasznos információja legyen a csontkovácsolás miértjéről, magáról az emberről, aki túlhajszolja saját testét.

  

        És most elérkeztünk az izületi mozgásszervi problémák legfontosabb kiváltó okához:

                  nincs, vagy nem megfelelő az izületi kenés.

    Mit jelent ez?

  Egy autónál a mozgó alkatrészek kenését olaj biztosítja. Ha az olaj fogy, az alkatrészek súrlódnak, kopnak, csapágyasak lesznek.

Nekünk embereknek az olajozást  /kenést /  nem olaj, hanem táplálék, folyadék és a mozgás biztosítja. Ezek együttes megléte azt jelenti, hogy van izületi folyadék az izületi burokban. Ha jó a kenés, nincs súrlódó gerinccsigolya, combcsont, térd, boka, könyök, váll stb., akkor gördülékenyen mozognak az izületeink.

 

Figyelemfelkeltés céljából  elmondom, hogy ha kevés az izületi folyadék, akkor az az egész testre érvényes, ugyanakkor a fájdalom csak ott van, amelyik testrészűnket legjobban terheljük, hiszen itt lesz az első kopás. A fizikai munkát végzőknél először a derék fájdul meg, míg az ülőmunkát végzőknél a nyak a nyakcsigolya fájdalma várható. az izületi folyadék csökkenése  egyre rosszabb állapotot idéz elő. Ezt egy gyakorlati példával teszem érthetőbbé,

 

Ha egy gépnél kigyullad az üzemzavart jelző izzó, hiába csavarjuk ki az izzót, hogy ne jelezzen, az ok, amiért jelzett, még meg marad. Megoldás: keresni kell a hiba okát, s kijavítani. Hogyan realizálható ez az eset az embernél?  

Pld. fáj a fejűnk, beveszünk egy gyógyszert, a fejfájás, ideiglenesen elmúlik, de az ok ott marad, ezért a fejfájás újra és újra jelentkezik mindaddig, míg az okot meg nem szűntetjük.

 

     A csontkovácsnak erre van receptje, vagyis minden panasz esetén az okot keresi, amit többségében eredményesen megszüntet.

 

    Szép napot, jó egészséget, örömteli       mozgásszabadságot kívánok -  csontkovács üdvözlettel: 

 

                                    Bakos József 

     Okleveles manuálterapeuta, csontkovács.

 

        

 

 

 

 

 

 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2007-11-18
 
kereső
Egyéni keresés
 
Bebese

 

Belszervi  Betegek Salgótarjáni  Egyesülete 

   

 
Bannercsere

   

 

 
Hírdetések
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!